Goldman Sachs uppgraderar fem aktier som vinnare på börsen, efter att de har legat still. Nu är det dags att satsa på halvledare, finansiella tjänster, flygtrafik och kapitalvaror, anser banken. 

ANNONS

Halvledare har varit hett under en lång period, men alla bolag har inte varit lika intressanta. Nu uppgraderar Goldman Sachs några av dessa bolag, bland dem den amerikanska chiptillverkaren Qualcomm, som är ett världsledande bolag i branschen.Det skriver CNBC. Qualcomm räknar med att vinsten per aktie går upp med 20 procent den närmaste tiden, bland annat för att företaget tror att telefoner i det dyrare segmentet kommer att utgäöra en växande andel av marknaden. Det kan leda till ”materiellt bättre marginaler”, skriver banken i ett uttalande. Riktkursen de närmaste tolv månaderna är satt till 194 dollar per aktie, mot 184 dollar förra onsdagen.

CNC Materials är ett annat bolag som får grönt av Goldmans analytiker på grund av ”förbättrade utsikter”, enligt uttalandet. Det handlar om elektronikmaterial, särskilt det som tillverkas i Kina. Mer än 80 procent av företagets lönsamma perioder de senaste tolv månaderna har följt på varandra, vilket gör läget gynnsamt för aktien. Bankens riktkurs det kommande året ligger på 192 dollar, med en uppsida på 32 procent jämfört med i onsdags.

DBS — Singapores största bank — ligger också bra till för att öka värdet på börsen, menar analytikerna. ”Vi ser DBS som den bästa av Singapores banker när det gäller att utnyttja ett läge med ökande reporänta, skriver banken i etyt uttalande.

DBS har stor chans att öka mer i värde än komkurrenterna, 24 procent det närmaste året, tror Goldman Sachs.

Flygbolag kommer i allmänhet att ha en bättre värdeutveckling den närmaste tiden, efter en lång krisperiod unde rpandemin. Särskilt tror Goldman Sachs analytiker på amerikanska Allegiant Travel.

”Allegiant är ett de bäst positionerade bolagen för lönsam återhämtning 2019, på grunda v sin lågprisprofil”, skriver banken i uttalandet.  Goldman Sachs sätter en riktkurs på 250 dollar de närmaste tolv månaderna, med en uppsida på 33 procent.

ANNONS
ANNONS

Elektroniktillverkaren Innoviz Technilogies är ett annat tillväxttippat amerikanskt bolag. Företaget tillhandahåller sensorer och mjukvara för självkörande fordon, och tävlar därmed inom en väldigt uppmärksammad industri. På grund av sin framskjutna position jämfört med konkurrenter tror analytikerna att Innoviz har en långsiktigt god chans att växa. Man ger aktien en uppsida på 34 procent det närmaste året.

Läs också:

Bästa aktietipsen från mäklarfirman Carnegie [Dagens PS]
Nobelprisvinnaren: Noll avkastning på börsen i tio år [Dagens PS]