Dagens PS

Bästa aktietipsen från mäklarfirman Carnegie

Bästa aktietipsen från Carnegie. SSAB och Loomis
Mäklarfirman Carnegie, som rankas som landets bästa analyshus, rekommenderar just nu fyra aktier (Foto: Montage SSAB & Loomis)
Investerardygnet
Investerardygnet
Uppdaterad: 15 nov. 2021Publicerad: 15 nov. 2021

Bästa aktietipsen just nu är Getinge, SSAB, Inwido och Loomis. Det är fyra bolag som mäklarfirman Carnegie, som rankas som landets bästa analyshus, nu promotor med emfas.

ANNONS
ANNONS

Störst potential på uppsidan bedömer Carnegie att det finns i SSAB och börsförloraren Loomis.

Vinstexplosion

I stålbolaget SSAB tycker Carnegie att aktiekursen bör fördubblas för att komma i fas med värderingen för andra noterade stålbolag.

Det som lockar Carnegie i SSAB är den operativa medvinden från höjda stålpriser. Det har lett till en vinstexplosion i år. Trots en kursuppgång i år på drygt 60 procent har aktiekursen ändå inte följt med vinstutvecklingen.

Lägst värdering på Stockholmsbörsen

Konsensus-prognoserna pekar på ett P/E-tal på 4 för 2021, vilket sannolikt är lägst på Stockholmsbörsen av de större bolagen.

Dessutom kommer direktavkastningen, med nuvarande kurs, enligt Carnegie att bli nästan tvåsiffrig för 2021. Som grädde på moset kommer SSAB även vara skuldfritt vid årsskiftet.

Fossilfritt stål

ANNONS

Sedan menar att Carnegie att SSAB:s miljöfokus borde belönas mer. SSAB kommer att bli den första ståltillverkaren i världen som producerar fossilfritt stål. Det medför att andelen premiumprodukter blir högre och det är också där SSAB har de bästa marginalerna.

Felvärdering på 30 procent

Kontanthanteringsjätten Loomis är en helt annan historia. Där har marknaden, enligt Carnegie, underskattat tillväxten av kontanter i världen. Det är bara i Sverige och Norge som kontanterna minskar i användning.

I övriga världen är det fortfarande tillväxt. Dessutom gynnas Loomis av att banker outsourcar hanteringen av kontanter. Marknadens felperception av kontantmarknaden har medfört en felvärdering på 30 procent enligt Carnegie.

Som extra krydda är Loomis en vinnare på att ekonomierna återöppnas efter pandemin.

Relaterade artiklar:

Ny analys: Hit gick centralbankernas stimulanspaket. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS