Dagens PS

Glädjeskutt för ABB på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen
ABB:s vd Björn Rosengren har all anledning att dra på smilbanden efter en stark kvartalsrapport som fick bra gensvar på Stockholmsbörsen. (Foto:TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 25 apr. 2023Publicerad: 25 apr. 2023

En kulen morgon inledde affärerna på Stockholmsbörsen som fortsätter att samla rapporter för det första kvartalet på hög. Breda OMXSPI-index inledde morgonhandeln på minus 0,2 procent medan storbolagsindex OMXS30 backade med 0,3 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Javisst vankas det ännu en rapportstinn dag på Stockholmsbörsen. Kanske också en och annan spekulation kring morgondagens räntebesked.

Vi börjar på minuskontot och Gruvbolaget Boliden, som under det första kvartalet brottats med ett antal utmaningar i produktionen, vilket genererat ett lägre resultat än väntat. Det tyngde ned aktien som föll med 4,7 procent under morgonen.

Missa inte: Här är bolagen som de anställda aldrig lämnar

Rapport lyfter ABB

ABB, som kan vara mycket nöjda med sin rapport, sedan både orderingången och rörelseresultatet ökat jämfört med motsvarande period i fjol.

Rörelseresultat för årets första kvartal blev 1 277 miljoner dollar mot väntade 1 177 miljoner dollar i snitt, enligt Infronts analytiker-sammanställning, vilket Dagens PS kunnat rapportera.

Det gjorde gott för bolagets aktie som tog ett glädjeskutt upp med med 3,0 procent.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Uppsving Nordnet

Ett uppsving fick även Nordnet efter gårdagens dipp, då konkurrenten Avanza tappade fart.

Nordnet kan dock vara nöjda med sitt resultat som visar på högre intäkter och rörelseresultat än estimerat, och en aktie på plus 4,9 procent efter börsens öppnande.

Budgivning Serneke

Vid sidan av rapporterna bjöds det även upp till budgivning, sedan det skånska fastighetsbolaget Doxa lagt ett rekommenderat bud på byggbolaget Serneke. En nyhet som genast satte fart på Sernekes aktie på Stockholmsbörsen, men hade en motsatt effekt för Doxa, rapporterar Dagens Industri.

Fortsättning följer.

Vill du läsa mer om Stockholmsbörsen? Så här enkelt skaffar du vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Relaterade artiklar: 

Transplantationer i topp på Stockholmsbörsen

ANNONS
ANNONS
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS