Dagens PS

Gamestop faller kraftigt – ska utfärda nya aktier

Gamestop rasar
Efter rusningen – nu rasar Gamestop igen. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 17 maj 2024Publicerad: 17 maj 2024

Upp som en sol och ned som en pannkaka, som ordspråket heter. Det passar in på Gamestop, som tokrusade i början av veckan och nu faller lika snabbt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Efter ett galet rally i början av veckan efter en oväntad comeback så faller nu tv-spelskedjan och “meme-aktien” Gamestop. Vid stängning på torsdagen var aktien på nivån 27,7 dollar per aktie, ned 50 procent från toppnoteringen 64,8 dollar på tisdagen.

I förhandeln på fredagen fortsätter aktien att falla, och är ned 20 procent. Bolaget har meddelat att de tänker göra nyemission och utfärda 45 miljoner nya aktier som ska säljas på marknaden, och dessutom redovisar bolaget en rejält minskad försäljning.

Även om aktien blivit en favorit hos småspararna så sågas bolaget av analytiker.

“Vi förväntar oss att de kommer att förlora 100 miljoner dollar per år framöver. Det är ett lopp för att se om de kan stänga butiker tillräckligt snabbt för att begränsa förlusterna, men de har ingen plan som skulle föreslå att de kan öka intäkter eller vinster, och deras kärnverksamhet är på tillbakagång”, säger Michael Pachter, analytiker på Wedbush som bevakar Gamestop.

Hans rankning av aktien är att den kommer att prestera sämre än genomsnittet och han har en riktkurs på 5,60 dollar per aktie.

Läs även: “Meme-aktier” stekheta: Gamestop och AMC upp 100 procent (Dagens PS)

Läs även: Nordnets sparare gick all-in i Gamestop (Dagens PS)

Läs även: Fondens schackdrag gav jätteklipp i Gamestop (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS