Den amerikanska affärstidningen Forbes överväger att sälja sin verksamhet efter att en affär som skulle tagit dem till börsen gått i stå, rapporterar The New York Times. 

ANNONS

Det var under tisdagen som amerikanska Forbes meddelade att de överväger en försäljning sedan ett så kallat SPAC-avtal med målet att notera företagets aktier på börsen inte gått igenom.

Affären som på senare tid cirkulerat bland ett antal medieföretag, däribland Yahoo, ska ha bestått av ett erbjudande sammanställt av Citigroup på uppdrag av Forbes.

Ville sälja för 630 miljoner dollar

Av dokumentet framgår det att tidningen under 2021 gjorde en vinst på mer än 40 miljoner dollar och genererade omkring 200 miljoner i intäkter, skriver The New York Times. 

De personer som tagit del av dokumentet och vill vara anonyma uppger att  Forbes var intresserade av att sälja för minst 630 miljoner dollar, via ett SPAC-avtal. En plan som tidningen sedan avbröt i maj i år, sedan intresset från investerarna avtagit.

Rankar världens rikaste

Forbes har sedan det grundades 1917 gjort sig ett namn i affärsvärlden, inte minst tack vare sina återkommande rankningar av världens rikaste. Inledningsvis ägdes tidningen av familjen Forbes, som under 2014 sålde en majoritetsandel till Integrated Whale Media Investments.

Om det blir ett ägarbyte framöver återstår att se, men helt osannolikt är det inte då intresset för affärstidningar varit stort under de senaste åren eftersom de lockar både annonsörer och prenumeranter med god ekonomi.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Forbes listar USA:s rikaste selfmade-kvinnor [Dagens PS]

Läs även: Forbes: Rekordmånga utlandsfödda lyckas i USA [Dagens PS]