Savr, en fondutmanare till Avanza, Nordnet och de tranditionella bankerna, expanderar med ett antal nya rekryteringar. En av dem är topprekryteringen Helena Palmgren som träder in i bolagets styrelse.

ANNONS

Savr grundades 2016 av Daniel Aarenstrup och Hannes Arthursson med målet att utmana de traditionella fondmäklarna och deras höga avgifter.  De lanserade sin tjänst 2019, som tog en årlig depåavgift istället för provisionsavgift, vilket på mindre än två år har lockat över 70.000 användare med besparingar på nästan 3 miljarder kronor.

“Det spred sig otroligt fort utan att vi la några egentliga pengar på marknadsföring. Många experter och ekonomijournalister har pratat länge om hur dåligt fondsystemet är, hur det är spararna som förlorar på det. Det gav oss en skjuts”, säger Daniel till breakit.

Växer tio gånger snabbare nu än innan pandemin

Större delen av denna tillväxt har skett under pandemin. ”Vi har vuxit tio gånger snabbare än innan”, förklarar Daniel.

Men tillväxten har kommit med en kostnad. Deras låga avgifter resulterade i en omsättning på endast 1 miljon kronor för 2020 och bolaget gick med 17 miljoner kronor i förlust.

För att kunna vända på trenden så behövs fler kunder och ökad försäljning i form utav tilläggstjänster, som finansiell rådgivning.

ANNONS
ANNONS

Expansion 2021

Savr satsar därför på att växa ännu mer detta år. I januari gjorde bolaget en framgångsrik investeringsrunda där de fick in över 50 miljoner kronor.

Pengarna använder de till att knyta till sig erfarna aktörer i branschen. En av dem är Stanley Ming från Winningtemp som blir Savrs nya finanschef. Deras nya operativ chef Johan Licke von Sydow kommer från Foodora där han var nordisk finanschef.

Nu träder också Helena Palmgren in i styrelsen. En topprekrytering som var medgrundare och VD till både Nordnet Pension och Brummer Life samt suttit med i Min Pensions styrelse i Bliwa Livsförsäkrings fullmäktige.

Hennes profil är transparens och fondspararens flytträtt av pension, vilket passar väl med Savrs vision som fondutmanare. Det ligger också i tiden. Från april i år så får endast en maxavgift på 600 kronor tas ut om en kund vill flytta sina pensionsfonder.

När det blir billigare att flytta så ökar Savrs möjligheter att få förvalta en större andel av de nära 3.000 miljarder kronor som Sveriges tjänstepensioner utgör.

 

ANNONS
ANNONS

 

Missa inte! Flera tunga profiler backar upp deras nya fond [Dagens PS] »

Läs mer: Chock hotar när mångas tjänstepension tar slut [Dagens PS] »

Läs även: Lönsamt att jobba och samtidigt ta ut pension [Dagens PS] »