Fondinvesterare satsar i stor utstäckning sina pengar på dippen, mitt i den turbulenta börsperioden, rapporterar CNBC. I USA är det särskilt två ETF:er som går bra.

ANNONS

Dave Nadig, chefsinvesterare på den börshandlade fonden SPDR S&P 500 ETF (SPY) konstaterar till CNBC att 13 miljarder har flödat in under de senaste fem sessionerna av volatilitet.

”Fondinvesterare köper definitivt på sig i dippen här”, säger Nadig.

Nadigs SPY och Invesco’s QQQ Trust har dragit till sig stora volymer.

“Vi har haft några dagars utflöde, men trenden har i stort sett varit att köpa i dippen och låta pengarna jobba igen”, säger Nadig.

Fondinvesterare ser möjlighet i nedgång

Aktivt förvaltade ETF:er kan enligt Bryon Lake, global chef för ETF-lösningar på JP Morgan Asset Management, vara ett sätt att kombinera det bästa av två världar i en just nu turbulent miljö.

“Du får fördelarna med en börshanlad fond – handel hela dagen, skatteeffektivt, transparent – tillsammans med de avsedda resultaten som aktivt förvaltade fonder kan erbjuda”, säger Lake.

JP Morgan lanserade ocså nyligen en klimatrelaterad ETF – Climate Change Solutions ETF – den första av bankens fonder som aktivt spelar med hållbara aktier.

ANNONS
ANNONS

”Vi är verkligen spända på vår senaste satsning”, säger han. ”Vi tycker att det är en stor sak och investerar vill gärna ha det med i sina portföljer”.

Läs också:

BofA: Tjäna i dippen – 10 amerikanska aktier [Dagens PS]
JPMorgan räknar med rekordresultat från Apple [Dagens PS]