Dagens PS

Fondförvaltare: Glöm Tesla! Här är tre billigare elbilsaktier

Tesla
Teslas aktie kan fortsätta sjunka. Billigare elbilsaktier finns i andra bolag, menar David Neuhauser. (Bild:TT)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 24 jan. 2022Publicerad: 19 jan. 2022

Den som vill satsa på aktier i elbilar tänker ofta först på Tesla. Fel, tycker fondförvaltaren David Neuhauser. Han nämner tre billigare elbilsaktier i branschen, som har bättre utgångsläge.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Förra året gick Teslas aktie upp med 45 procent. Bolaget är ett av världens mest hajpade och blev nyligen värderat till över 1000 miljarder. Men bara i år har aktien sjunkit med hela 12 procent.

Neuhauser är fondförvaltare på och grundare till Livermore Partners i Chicago Han sager att aktien sannolikt går ner ännu mer.

Om Elon Musk säger David Neuhauser att han ”Har byggt Tesla på ett sätt som gör att jag bara kan se nedsida, eftersom det kommer att bli ett stort tryck från flera anrika bilbolag som har hamnat efter Tesla”, säger Neuhauser till CNBC.

Neuhauser säger att han tror att Tesla kommer att behålla ledartröjan för utveckling bland andra elbilsaktier ett tag till.

Tesla får svårt att öka

Tesla kommer sannolikt att öka leveranserna när de nya fabrikerna kommer igång, men det är ändå sannolikt att företaget får svårt att öka värderingen ännu mer. Den växande konkurrensen kommer att påverka marginaler och priser. Dessutom kan det visa sig att Tesla går ur tillväxtfasen, givet bilindustrins cykliska natur, säger Neuhauser.

Det är här som billigare elbilsaktier blir ett säkrare kort.

“Jag tror att det är det största problemet för mig. Jag tror att aktierna kan gå ner med 50 procent när den tiden kommer”, säger Neuhauser till CNBC.

ANNONS

Andra analytiker har en mer positiv prognos för hur det ska gå med Teslas aktier. Morgan Stanley tror att aktien kan gå upp med 24 procent i år, exempelvis. Goldman Sachs har med den bland sina toppaktier.

ANNONS

Senaste nytt

Billigare elbilsaktier i andra bolag

Men Neuhauser tipsar investerare om billigare elbilsaktier som sannolikt kommer att ge högre avkastning.

Han nämner Volkswagen, Ford och General Motors, som han tror har bättre möjlighet att stiga i värde än Tesla.

“De här aktierna har halkat efter under en längre tid när det gäller elbilsrevolutionen. Men jag marker att de här namnen har fått nytt liv de senaste månaderna och faktiskt stigit mer än Tesla”, säger David Neuhauser.

Läs också:

Elbilsaktier att satsa på i stället för Tesla

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS