Dagens PS

Elbilsaktier att satsa på i stället för Tesla

Elbilsaktier
Rivian är en av de mest rekommenderade elbilsaktierna på Wall Street. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 07 jan. 2022Publicerad: 07 jan. 2022

Tycker du att Tesla är övervärderade på börsen – men vill ändå gärna satsa på elbilsaktier? Här är aktierna som rekommenderas av analytikerna på Wall Street.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den som köpt aktier i Tesla har fått en rejäl avkastning de senaste åren, under 2021 steg aktien med 43 procent. Men analytiker spekulerar nu i om uppgången kommer att avta, då värderingen är väldigt hög.

Av 29 analytiker i en undersökning av Tipranks rekommenderar nio “behåll” och fem “sälj” angående Tesla-aktien.

“Tesla har en fördel i EV-revolutionen, men det är oklart om företaget kommer att vara dominerande på längre sikt”, skriver John Murphy, analytiker på Bank of America som har en riktkurs på 1200 dollar för aktien (som stängde till priset 1 088 dollar under torsdagen).

Många tror på Rivian

Många analytiker tror dock på sektorn i stort, och Business Insider listar i en artikel 10 elbilsaktier som har en högre uppsida än Tesla enligt analytiker på Wall Street. Tio analytiker har “köp”-rekommendationer på Rivian, som avslutade 2021 med en börsnotering där de värderades högre än General Motors och Ford.

“Rivian kommer nu att bryta mark på en ny andra amerikansk fabrik i Georgia, som kommer att vara en viktig produktionsartär för företaget under de kommande åren”; skrev Daniel Ives, analytiker på Wedbush nyligen i en rapport där han satte en riktkurs på 160 dollar – en uppsida på 60 procent.

Fem elbilsaktier med uppsida över 100 procent

Rivian har en genomsnittlig uppsida hos analytikerna på 54 procent – men fem andra elbilsaktier listade på USA-börserna har en uppsida på över 100 procent enligt analytikerna. Det är NIO (111 procent), Arrival (138 procent), Ree Automotive (242 procent), NIU (136 procent) och Sono (136 procent).

ANNONS

Xpeng (35 procent), Fisker (65 procent), Li Auto (76 procent) och Canoo (76 procent) har också högre uppsida än Tesla enligt analytikerna.

Läs mer: Wall Street analysts are picking these 10 EV manufacturers as stocks to buy if you think Tesla’s overvalued —with half of them offering potential returns of over 100%

Läs även: Techaktier kraschar på Nasdaq: ”Ekon av dotcomkraschen”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS