Delta Air Lines väntar sig vinst under 2022, trots fortsatt pandemi. Delta och andra amerikanska flygbolag har gått bra förra året. I Deltas fall berodde vinsten främst på det ekonomiska stödet från regeringen, enligt kvartalsrapporten.

ANNONS

I fjärde kvartalet förra året redovisade bolaget sitt bästa resultat sedan tiden innan coronapandemin bröt ut. Framför allt beror det på att både affärsresorna och semesterbokningarna kom igång igen. Deltas intäkter slog analytikernas förutsägelser med miljontals dollar, även om vinsten fortfarande låg 17 procent lägre än året dessförinnan. Det skriver CNBC

Just nu räknar vd:b Ed Bastina med att omikronsmittan kommer att försena återhämtningen för bolaget med 60 dagar.

2021 blev det ändå en vinst på 280 miljoner dollar, framför allt på grund av federala stödprogram.

Flygbolag lönsamma på nytt

Investerare har enligt CNBC i de flesta fall inte låtit sig stressas av den nya virusvarianten. Förra året gick aktien upp med 3,9 procent för Delta, och så ser det ut också för andra flygbolag.

Delta har nu bestämt att personalen ska få ta del av bonusar motsvarande sammanlagt 108 miljoner dollar. Det är första gången på två år.

ANNONS
ANNONS

“Mitt i de pågående utmaningarna, inklusive en av de mest svåra förutsättningarna för semesterfirande som vi någonsin varit med om, är det nu som fortsätter att resa er och ge oöverträffad service till våra kunder”, skrev Bastian i ett meddelande till de anställda.

Läs också:

Växande kritik mot tomma flygplan i EU [Dagens PS]
Flygresor gör comeback 2022 – med höjda priser [Dagens PS]