Dagens PS

Flera tunga profiler backar upp deras nya fond

profiler fond
Sara Wimmercranz och Susanne Najafi. (Foto: Backing Minds)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 24 juni 2021Publicerad: 24 juni 2021

Flera tunga profiler backar upp en ny fond som två kvinnor står bakom – den nya fonden har plockat in en halv miljard.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Susanne Najafis och Sara Wimmercranz står bakom riskkapitalbolaget Backing Minds, som nu rest en ny fond på en halv miljard kronor, berättar Breakit.

Backings Minds affärsidé är att fånga upp bolag som många investerare förbiser. Succéduon har exempelvis investerat i Transfer Galaxy, Dynamic Code och Equilab.

“Hittar undervärderade bolag”

“Vi hittar undervärderade och bra bolag där traditionella investerare inte sett något annat än risk. Den stora förändringen kommer att komma med avkastningen, för riskkapitalet följer pengarna”, säger Susanne Najafi till sajten som berättar att Backing Minds även är på jakt efter nya investeringar i bland annat Norden och Frankrike.

Susanne Najafis och Sara Wimmercranz fond som alltså är ny backas upp av flera tunga profiler i näringslivet, däribland Spotifygrundaren Martin Lorentzon, H&M-familjen, Kinggrundaren Thomas Hartwig, EQT-grundarna med flera.

Den nya fonden har också redan hunnit med att investera i Brain Stimulation, en svensk startup som uppges ha fokus på att hjälpa strokepatienter.

Sara Wimmercranz har tidigare medverkat på en hearing om hur investerare ska se på healthtech, vilket Dagens PS berättade om då.

Läs även: Riskkapitalbolaget satsar i fintech från Skövde »

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS