Skövdebaserade Bricknode som erbjuder infrastruktur för finansiella institutioner får ett tillskott på 10 miljoner kronor från Riskkapitalbolaget Backing Minds.

Bricknodes infrastruktur för finansiella tjänster innehåller molnbaserade moduler och teknisk grundfunktionalitet för alla bolag som hanterar aktier, fonder, sparande och lån, skriver Di Digital.

Bolaget grundades 2009, och har kontor i Skövde i Västergötland med 20 anställda.

Riskkapitalbolaget Backing Minds har bland annat H&Ms ordförande Karl-Johan Persson och Stena-familjen bland investerarna. Nu kliver bolaget alltså in i Bricknode med 10 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

”Med Backing Minds som investerare kommer vi få nätverken och kunskapen som gör att vi kan påbörja nästa steg på vår resa”, säger Bricknodes grundare Stefan Willebrand till Di Digital.

”Vi har länge iakttagit skalningsproblemen som fintech-bolag möter och har i detta fantastiska Skövde-team hittat pusselbiten som har saknats. Bricknode är en gamechanger på en global marknad där spelare törstar efter smidiga och dynamiska lösningar för att behålla och attrahera nya kunder i ökande konkurrens och krav från myndigheter”, säger Viktor Sellman, investeringschef på Backing Minds, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Fastighetsmiljardär satsar på bankutmanare – Dagens PS