Dagens PS

Fem heta aktier – analytikernas toppval

Uppåtgående graph i hand. Animerad bild.
Analytiker från Aktiespararna har listat sina fem favoritbolag på kort sikt. (Bild: 3alexd / Canva)
Edvard Lundkvist
Edvard Lundkvist
Uppdaterad: 18 juni 2024Publicerad: 18 juni 2024

Letar du efter aktier som kan leverera på kort sikt? Nedan listar vi fem heta aktier som analytiker på Aktiespararna lyft fram som kortsiktiga favoriter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Aktiespararnas analytiker har plockat ut fem aktier som de tror extra mycket på i närtid, tips som sammanställts av Unga Aktiesparare.

Experterna, som bland annat skriver aktieanalyser i tidningen Aktiespararen, har tagit ut varsin aktie som de ser betydande uppsida i under sommarmånaderna som stundar.

Det betyder att aktierna i fråga har en investeringshorisont på 2-3 månader, kortsiktiga investeringar med högre risk men också stor potential enligt experterna.

“Smarrig munsbit”

Sebastian Lang lyfter Nordrest, som fokuserar på foodservicemarknaden och som nyligen börsnoterades.

“Från teckningskursen på 108 kr har aktien hittills klättrat med 11 procent, p/e-talet ligger för tillfället runt 14. Jag tror att fler investerare kommer hitta hit under de kommande månaderna”, säger han.

Robert Andersson slår istället ett slag för Netel (Börskurs Netel).

“Det andra kvartalet är ett förhållandevis lätt jämförelsekvartal och om bolaget lyckas prestera så tycker vi att aktien på p/e 7 låter som en smarrig munsbit.”

ANNONS

Uppsida i småspararfavorit

Jacob Svensson ser uppsida i småspararfavoriten Evolution (börskurs Evolution).

“Givet förväntningar om fortsatt stark vinsttillväxt kommande år och ett p/e-tal på cirka 15 för 2025 framstår aktien som attraktiv. Med ett förväntat fritt kassaflöde på cirka 13 miljarder kronor 2024 finns dessutom stort utrymme för betydande återköp och utdelning.”

Utöver ovan nämnda tips lyfter Jan Lindroth Lundin Mining (börskurs Lindin Mining) och Hans-Olov Öberg ger tumme upp för Handelsbanken (börskurs Handelsbanken).

Läs mer: Analys: Två aktier att köpa – en att sälja. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS