Dagens PS

Analys: Två aktier att köpa – en att sälja

Grafik över börskurser.
En analys från analysföretaget Investtech ger köp- och säljsignaler för tre aktier på Stockholmsbörsen. (Foto: Bigc Studio / Canva)
Edvard Lundkvist
Edvard Lundkvist
Uppdaterad: 18 juni 2024Publicerad: 18 juni 2024

Måndagen bjöd på en tämligen händelselös handel och stängde på en tillbakagång på 0,09 procent. Investtech kan, efter gårdagen, presentera en analys som ger köp- eller säljsignal för tre aktier.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Deras tekniska analys, som sammanfattats av Placera, kan peka ut två aktier där man ser köpsignaler och en aktie där man flaggar för att det kan vara läge att sälja.

Utöver köp- och säljsignalerna ger analysen även en svagt positiv signal för OMXSPI på medellång sikt, alltså 1 till 6 månader.

Köp IT-bolaget

Den tekniska analysen rekommenderar köp i Proact IT Group (börskurs Proact). Algoritmerna har identifierat flera köpsignaler, och ser en ökande optimism runt aktien vilket bäddar för fortsatt kursuppgång.

Aktien är maximalt positiv på Investtechs insideranalys och är totalt sett tekniskt positiv på en medellång investeringshorisont.

ANNONS

Senaste nytt

Köp vård och omsorgsbolaget

Även Humana (börskurs Humana) ser tekniskt bra ut. Algoritmerna identifierade en teknisk köpsignal redan i april och trenden ser positiv ut på medellång sikt.

Humana är svagt positiv på Investtechs insideranalys och aktien är totalt sett tekniskt positiv på en medellång investeringshorisont.

ANNONS

Sälj gamingföretaget

Samma algoritm ger säljsignaler för iGaming-industrins Raketech (börskurs Raketech), som ser tekniskt negativ ut på kort, medellång och lång sikt. Flera statistiska säljsignaler har identifierats. Säljarna accepterar lägre och lägre kurser och intresset för aktien ser svagt ut.

Raketech är neutral på Investtechs insideranalys och aktien är totalt sett tekniskt negativ på en medellång investeringshorisont.

Analysföretaget Investtechs metod

Investtech har sedan 1997 utvecklat algoritmer för teknisk analys av aktier och identifiering av köp- och säljsignaler och erbjuder dagligen uppdaterade köp- och säljrekommendationer för aktier på Stockholmsbörsen.

Varje dag identifierar Investtechs algoritmer de mest optimala trendkanalerna, stöd- och motståndsnivåer och kursformationer som ritas in i kursdiagrammen på kort- medellång- och långsiktig investeringshorisont.

Med stora dataset som växer dag för dag har Investtech forskat på utvecklingen av köp- och säljsignaler från dessa tekniska indikatorer och har därmed omfattande statistik för exempelvis trender, skriver David Östblad, analytiker vid Investtech.

Läs mer: Lågt värderad aktie ger köpläge i Kabe. Dagens PS

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS