Att det krisar i fastighetsbranschen står klart sedan några av jättarna ser rejäla tapp. Corem har den största värdenedgången, som fastighetskungen Rutger Arnhult står bakom.

ANNONS

Fastighetsbranschen är i full gungning och en av de drabbade är fastighetskungen Rutger Arnhult som står bakom både Castellum och Corem, två jättar som ser stora nedgångar, rapporterar SvD.

Corem står bakom den största nedgången

Corem står bakom den största nedgången bland svenska fastighetsbolag och jätten visar en värdenedgång på minus 565 Mkr för det tredje kvartalet, rapporterar Di vidare. 

Även för Rutger Arnhults andra fastighetsjätte Castellum går det trögt, och bolaget har på sistone sålt av flera av sina fastigheter.

Aktieposten har sjunkit

Dagens PS berättade att Roger Akelius nyligen gick in som huvudägare i Castellum, och där har aktieposten nu sjunkit från sammanlagt 1,7 miljarder kronor till 1,1 miljarder kronor.

Heimstaden har också ryckts med i tappet på marknaden, ett bolag som gjorde rekordaffärer i fjol genom att köpa  bostäder för 93 miljarder kronor från Akelius. Nu skriver Heimstaden istället ner värdena på sitt totala fastighetsbestånd med över sex miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Kursrally i Castellum efter Roger Akelius köp [Dagens PS]

Läs även: Därför väntar Roger Akelius att köpa fastighetsaktier [Dagens PS]