I en tid då livsmedelskedjorna går som smör, hoppas fastighetsbolaget Castellum att starka hyresgäster som Willys och Ica ska locka till fastighetsköp och dryga ut kassan.  

ANNONS

Totalt sett handlar det om sju fastigheter där 75 procent av ytan enligt Fastighetsvärlden upptas av livsmedel och hyresgäster som Willys och Ica.

Starka varumärken som det just nu går bra för, vilket kan komma att verka gynnsamt för Castellums fastighetsaffärer. Så är det också ett etablerat och välfungerande grepp som fastighetsjätten sedan tidigare använt sig av.

26 000 kvadrat i portföljen

I nuläget äger Castellum exempelvis fastigheter med butiksinnehav i Jönköping och Linköping där livsmedelskedjor som City Gross och Ica Supermarket är hyresgäster. Liknande upplägg står att finna i flera andra små och mellanstora städer i Sverige.

Nu är alltså planen att sälja ytterligare sju fastigheter belägna i bland annat Västerås, Nyköping, Halmstad och Alingsås.

En fastighetsportfölj som innefattar både Ica Supermarket och Willys och lokaler på totalt 26.000 kvadratmeter, skriver Fastighetsvärlden. 

Om det råder bot på krisen i Castellum som Dagens PS under förra veckan kunde rapportera om, återstår att se.

Vill du läsa mer om företag som Castellum? Så här enkelt får du Dagens PS kostnadsfria nyhetsbrev!

ANNONS
ANNONS

Läs även: Efter Akelius salva – Castellum pausar utdelning [Dagens PS]

Läs även: Så mycket har villapriserna rasat på bara en månad [Dagens PS]