ANNONS
Företrädesemission – sista teckningsdag 25/9 2023

Expert: "Tre aktier med uppsida"

Uppdaterad: 19 okt. 2021Publicerad: 19 okt. 2021
NCC är en av de aktier som Carnegies fondförvaltare tipsar om. (Foto: TT)
NCC är en av de aktier som Carnegies fondförvaltare tipsar om. (Foto: TT)

Bygg, telekom och mjukvara står i centrum när fondförvaltaren Mattias Montgomery listar sina tre guldkorn på dagens aktiemarknad. Bland annat tror han på uppsida för svenska NCC. 

ANNONS
ANNONS

Mattias Montgomery har nyligen tagit över som förvaltare i Carnegies småbolagsfond. I en intervju med Dagens Industri hissar han tre aktier i svenska bolag. ”Det ser bättre ut än på länge samtidigt som multiplarna är på all time low”, säger han.

Efter att Mattias Montgomery tog över Carnegies småbolagsfond är bara sex bolag kvar av de 27 som fanns från start.

Det här är hans tips till investerare:

NCC

Byggbolaget kontrolleras av Nordstjernan och har gått svagt på börsen de senaste åren, men nu tror Mattias Montgomery på en vändning efter de senaste årens problem.

”Nu finns allt man vill se av en ‘turnaround’ för ett byggbolag. De har en ny ledning, försiktigare vinstavräkning men framför allt är det flera år sedan de initierade den här förändringen. Trots det har aktien stått still i tre år”, säger han till Dagens Industri.

Han tror att en uppsida på minst 40 procent de närmaste månaderna är möjlig.

Smartcraft

Smartcraft säljer mjukvara till små och medelstora hantverkare, elektriker eller små byggfirmor. Det norska bolaget har svenska investmentbolaget Valedo som huvudägare och är noterat på Oslobörsen. Smartcraft handlas för närvarande runt 20 procent högre än teckningskursen i sommarens notering.

”Givet att man består av olika nischade lösningar och framgångsrikt har börjat ta steg mellan länder så har man en ganska lätt organisk resa, och det kommer inte vara svårt att hamna över 15 procent per år i organisk tillväxt de kommande åren”, säger Mattias Montgomery till Dagens Industri.

Netel

Netel är en aktör i etableringen av fiber, telekomnät och kraftnät. Utöver Norden har bolaget etablerat sig i Tyskland. Mattias Montgomery tror på en organisk tillväxt på 10 procent eftersom bolaget gynnas av 5G-utrullningen. Enligt hans uträkning värderas bolaget till 9 gånger ebita baserat på nästa års vinst.

Läs också:

Wall Street-analytiker hissar aktien i Sandvik
Aktier för dig som vill ha del i kryptosektorn

ANNONS
ANNONS
ANNONS
Företrädesemission – sista teckningsdag 25/9 2023

SaltX har utvecklat en elektrifieringsteknik för utsläppstung industri såsom kalk- och cementindustrin, som möjliggör en tillverkningsprocess fri från CO2-utsläpp. Bolaget har fått ett kommersiellt genombrott med betydande beställningar och intresset för tekniken är stort. Nu genomför bolaget en företrädesemission, sista möjlighet att teckna är 25/9 2023.

Läs mer & teckna här