Efter fall kommer uppgång. Det tror i alla fall Handelsbankens förvaltare Christian Brunlid om aktien för Acast. I en intervju med dagens industri säger han att aktien kommer att gå upp till introduktionskursen igen. 

ANNONS

”Podcastplattformen Acast introducerades på First North i mitten av juni. Sedan dess har aktien gått stadigt nedåt, i dag handlas den 43 procent under teckningskursen”, skriver Dagens Industri.

När tidningen gör en intervju med Handelsbankens förvaltare Christian Brunlid är framtidstron ändå stark.

”Nu är det dags att titta på den under nästa år. Det växer så det knakar, i Q3 gjordes 900 miljoner lyssningar på poddar via deras nätverk, och Acast tjänar ungefär 30 öre per lyssning”, säger Christian Brunlid till Dagens Industri.

Acast kan gå upp över 70 procent

Han tror på en tillväxt för Acast med i genomsnitt 60 procent per år. Det baserar han på att Acast har en solid kassa och kommer att kunna hämta upp de förluster som bolaget har gjort tidigare i år.

”Just nu växer de så det knakar på nya marknader också”, konstaterar Christian Brunlid i Dagens Industri.

Acast kommer att stiga tillbaka till samma nivå som introduktionskursen, tror han. Det skulle i så fall innebära en uppgång på 73 procent.

ANNONS
ANNONS

”Jag tycker de har levererat väldigt bra under året och jag tycker det är en aktie som man ska äga under kommande år”, säger Christian Brunlid.

Läs också:

Memeaktiernas forum Reddit siktar mot börsen
BofA: Headset skapar köpläge på Apple