Sociala medier-forumet Reddit siktar på en börsnotering. Forumet var en central samlingsplats för rusningen i de så kallade memeaktierna under året, som Gamestop och AMC. 

ANNONS

Det San Fransisco-baserade bolaget Reddit Inc meddelar att de konfidentiellt har ansökt om en börsnotering (IPO), rapporterar Bloomberg. Det är också oklart vilken värdering som bolaget söker i börsnoteringen. Vid en kapitalrunda i somras värderades bolaget till 10 miljarder dollar, motsvarande 90 miljarder kronor, rapporterar Bloomberg.

”Alla bra företag borde börsnoteras när de kan”, sa Reddits vd och medgrundare Steve Huffman vid en intervju med New York Times tidigare i år.

Företaget grundades 2005 och har blivit ett av världens mest inflytelserika företag inom sociala medier med mer än 100 000 aktiva grupper och över 50 miljoner användare.

Forumet Wallstreetbets skakade börsen

Reddit har fått stort intresse på aktiemarknaden och Wall Street under året, efter att delforumet Wallstreetbets hamnat i centrum för affärer som skakade börsen. En galen handelsaktivitet drevs till stor del av inlägg på sajten och fick priserna i bland annat Gamestop, AMC Entertainment och silver att rusa.

Reddit har också lyckats kapitalisera på uppmärksamheten – annonsintäkterna var över 100 miljoner dollar för första gången under det andra kvartalet i år, mer än trippelt så mycket som året innan, enligt Bloomberg.

”Kritiker av sajten noterade Reddits långvariga laissez-faire-inställning till innehållsmoderering, och föredrar ofta en hands-off-inställning till några av de mest skadliga idéerna och människorna på internet”, skriver New York Times.

Pumpa aktien diskuteras på Reddit

På formumet Wallstreetbets på Reddit inleddes diskussionen omedelbart om att pumpa upp värdet på Reddit-aktien, likt hur dataspelsförsäljaren Gamestop steg tusentals procent i världe början på året efter en kampanj på forumet.

ANNONS
ANNONS

Hur många aktier som ska utfärdas i Reddit vid börsnoteringen och till vilket pris är ännu inte bestämt. Bolaget säger att noteringen förväntas ske efter att den amerikanska myndigheten SEC slutfört sin granskning, med förbehåll för marknadsvillkor och andra villkor.

Läs även: Gamestop förklarat – så funkar ”memeaktier” [Dagens PS]