Evolution köper Nolimit City, och doldisarna får dela på 1,3 miljarder. Köpeskillingen är 200 miljoner euro (drygt 2,1 miljarder), men kan bli ännu mer. Och Nolimit Citys grundarduo är nöjda med affären.

ANNONS

Det är Dagens Industri som avslöjar affären som ger de två Nolimit City-grundarna Jonas Tegman och Emil Svärd 1,3 miljarder att dela på.

”Vi har uppnått våra mål och stod inför nästa steg, som var en global expansion”, säger Jonas Tegman till Di. ”Då kände vi att det mest rimliga var att göra det tillsammans med någon – och Evolution är den bästa partner som finns på marknaden för det.”

Tilläggsköpeskilling kan falla ut

Det kan bli ännu mer pengar för paret. En tilläggsköpeskilling på maximalt 140 miljoner euro (knappt 1,5 miljarder) finns med i avtalet, och hänger på resultatmål för innevarande år och 2023 och 2024. Eftersom Svärd och Tegman äger 62 procent av No Limit City kan det handla om upp till 925 miljoner kronor.

Följts åt under karriären

Evolution köpte 2020 Netent, och gav sig därmed in på slotsmarknaden. Nolimit utvecklar slotautomater, så affären är inte helt oväntad. Enligt DI kommer Nolimit i år att omsätta ungefär 320 miljoner och redovisa ett rörelseresultat på 245 miljoner.

Jonas Tegman och Emil Svärd har hängt ihop under karriären, som började på Netent. De är medgrundare till Comeon, som Cherry köpte 2016, och grundade Nolimit City 2013.

ANNONS
ANNONS

Evolution betalar miljarder med kassa

Evolutions vd Martin Carlesund är nöjd med affären.

Evolution köper Nolimit City: De delar på 1,3 miljarder
Evolutions vd Martin Carlesund är nöjd med både affären och köpesumman. Foto: TT

”Vi har köpt en av de absolut bästa utvecklarna i branschen”, säger Carlesund enligt Dagens Industri.

Han konstaterar att man väljer att betala med kassa, då Evolution har en balansräkning utan lån och starkt fritt kassaflöde.

Självklart på instabil marknad

”Marknaden är ganska instabil just nu och för oss var det självklart i det här läget att köpa för kassan som vi själva genererar”, säger han enligt DI. Och köpesumman? Den är Carlesund nöjd med.

”Självklart, vi köper till en prislapp som jag är jättenöjd med”, säger Carlesund till DI.

”Vi har haft en lång relation med Nolimit City, som gått både fram och tillbaka, och vi är väldigt nöjda med affären”, fortsätter han.

ANNONS
ANNONS

Pokerspelare får 660 miljoner

Näst största ägare i Nolimit City är Örpen Kısacıkoğlu, pokerspelare från Turkiet. Han kammar hem ungefär 660 miljoner kronor i första läget. Det kan bli 460 miljoner mer om hela summan från tilläggsköpeskillingen faller ut. Resterande aktier ägs av mindre investerare och anställda, enligt DI.

Läs även: Saudiarabien backar Embracer med 10 miljarder [Dagens PS]

Läs även: MGM offentliggör bud på LeoVegas [Dagens PS]