Kinesiska fastighetsbjässen Evergrande har enligt Reuters gjort en räntebetalning på 83 miljoner dollar med bara en dags tidsfrist kvar. Aktien stiger på beskedet.

ANNONS

I sista stund ska det hårt pressade och skandalomsusade fastighetsbolaget i Kina ha gjort ränteinbetalningen på 83 miljoner dollar på en amerikansk obligation.

Deadline för betalningen löpte ut i morgon, den 23 oktober.

Uppgiften om att Evergrande gjort inbetalningen kommer från en källa med insyn, skriver Reuters och berättar att beskedet får aktien i den kinesiska fastighetsjätten att avancera uppåt igen på börsen.

Advokat: Kan lugna marknaden

En advokat i Hongkong med inriktning på obligationer uttalar sig till Reuters och menar att ränteinbetalningen borde lugna marknaden eftersom det indikerar att fastighetsjätten kan ha ”hittat likviditet”.

Aktien i Evergrande har tidigare gått spik rakt utför i takt med att rapporterna strömmat in om hur svårt skuldsatt fastighetsbolaget är. Bland annat försummade Evergrande tidigare en inbetalning på 148 miljoner dollar vilket fick aktien att störtdyka.

Det här berättade Dagens PS förra veckan, också med hänvisning till Reuters.

Evergrande är världens mest skuldsatta fastighetsbolag och hade, innan den nu aktuella räntebetalningen, skulder på 300 miljarder dollar.

ANNONS
ANNONS

Evergrande har tidigare i år missat totalt 227 miljoner dollar i betalningar i år och ska betala 573 miljoner dollar innan året är slut.

Läs även: Fastighetskris och energikris sänker Kinas BNP [Dagens PS]