Dagens PS

EQT ger upp – drar sig ur kampen om Bundesliga

EQT Bundesliga
EQT drar sig ur kampen om medierättigheterna till Bundesliga. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 22 maj 2023Publicerad: 22 maj 2023

Det svenska riskkapitalbolaget EQT försökte få medierättigheterna till den tyska fotbollsligan Bundesliga – men det blir inget. Under måndagen rapporterar Reuters att bolaget dragit sig ur. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tyska Bundesliga är världens näst största fotbollsliga, mätt i intäkter, efter brittiska Premier League. De stora fotbollsligorna försöker att ta in extern finansiering kring sina medierättigheter för att hitta sätt att öka intäkterna och sin räckvidd.

Det svenska investmentbolaget EQT, som kontrolleras av familjen Wallenberg, gav sig in i Bundesliga-matchen och lade ett bud. Men nu ska bolaget ha dragit tillbaka budet, rapporterar Reuters med hänvisning till den tyska tidningen Bild.

Anledningen till detta beslut, som kom bara två dagar före ett medlemsmöte i tyska fotbollsligan (DFL), var DFL:s ekonomiska förväntningar på att sälja den 12,5 procentiga-andelen, men också tvivel om huruvida investerare kan ha tillräckligt inflytande, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Kvar i anbudsprocessen är Advent, CVC, och Blackstone. Rättigheterna värderas till mellan 15 och 18 miljarder euro, enligt Reuters.

Läs även: Succé för EQT, imponerande fjärde plats i världen  

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS