Foodtech-utmanaren Bärta siktar på att dra in 15 miljoner kr i en pågående nyemission. Hittills har fler än 400 investerare tecknat sig, bland dem statliga Almi Invest.

ANNONS

Bärta är en vegansk premiumprodukt utvecklad av grundaren Pia Qvarnström och inne i en positiv trend med tillväxt och framgångsrik jakt på marknadsandelar.

Den vill man nu skruva upp via en crowdfunding i Pepins regi med målet att ta in 15 miljoner kr i nytt kapital.

De nya finansiella musklerna ska användas till att öka marknadsföring och försäljning, stärka organisationen och investeringar i produktionslinan.

Nu förlänger man teckningstiden för nyemissionen till 24 augusti med hänvisning till ”samtal med ett antal större investerare”, enligt ett pressmeddelande.

Två tunga fyller på

Via Pepins har så här långt drygt 400 investerare tecknat sig för större och mindre belopp.

Det är även känt att investmentbolaget Kale United med grundaren Måns Ullerstam utökat sin investering i Bärta.  Dessutom har statliga Almi Invest nu gått in med ytterligare en halv miljon kr.

ANNONS
ANNONS

Bärta, med en omsättning på 4 miljoner kr under 2021, växte med 36 procent under fjolåret. Målet nu är att nå 36 miljoner kr i omsättning och en rörelsemarginal på 8 procent under 2024.

Läs även: Go bananas? Nej, gå ananas … [Dagens PS]