Embracer fortsätter sin kräftgång på börsen. Den svaga delårsrapporten där företaget sänker prognosen har fått aktien att rasa 30 procent den senaste veckan. 

ANNONS

Embracer är ett av toppbolagen i den svenska techbranschen om man ser till rekryteringar i år, något som Dagens PS tidigare rapporterat om. Däremot går det inte så bra på börsen just nu.

Embracer fortsätter rasa

Dagens siffror visar fortsatt ras, när detta skrivs vid 16.25 på tisdagen är aktien ned 5,56 procent och handlas för 41,74 kronor, 2,45 kronor minus för dagen.

Kvartalsrapporten som presenterades i torsdags har fått bankerna att sänka riktkurserna för Embracer. I genomsnitt sänker analytikerna riktkursen från 100 kronor innan rapporten till 87 kronor, skriver Dagens Industri som citerar Bloomberg.

Rekommenderar köp

Det är klart högre än dagens kurs, och de flesta rekommenderar köp. 16 banker rekommenderar köp, bara två sätter behåll- och två säljstämpel på Embracer, vars aktie nu ligger på den lägsta nivån sedan våren 2020.

Företaget har ett börsvärde på 53 miljarder kronor och 134 000 aktieägare, enligt DI. I år har företaget backat med nästan 58 procent på First North.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Svensk gaming i topp – över hälften av alla spelar [Dagens PS]