ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Elon Musks Twitter-köp blev klart i natt

Uppdaterad: 28 okt. 2022Publicerad: 28 okt. 2022
Elon Musk
Trots att Elon Musk sparkat över hälften av Twitters arbetskraft strömmar ansökningarna in om att få jobba på företaget. (Foto: TT / montage)

Flera amerikanska medier rapporterar att Elon Musk slutför Twitter-affären till ett pris på motsvarande nära 500 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Bland andra CNBC har rapporterat under natten mot fredagen att Teslabossen Elon Musk – världens rikaste person – nu tar domstolskravet på allvar och förvärvar Twitter för överenskomna 44 miljarder dollar, 54,20 dollar per aktie.

Deadline för affären löpte ut i dag, fredag 28 oktober.

I annat fall hade Musk ställts inför en rättslig strid då Twitter tidigare stämt den ultrarika serieentreprenören efter han meddelat att han tänkte dra sig ur.

Elon Musk ändrade sig relativt nyligen och sa att han visst skulle slutföra köpet, vilket nu sker enligt CNBC.

Även Washington Post hävdar att köpet är klart och själv skriver Musk på Twitter att han stänger affären “för att hjälpa mänskligheten”.

“Fågeln har befriats”, skriver Musk vidare i tweeten och fortsätter:

“Anledningen till att jag förvärvade Twitter är att det är viktigt för civilisationens framtid att ha ett gemensamt digitalt torg, där ett brett spektrum av övertygelser kan debatteras på ett hälsosamt sätt utan att tillgripa våld”.

Inför Musks övertagande av den sociala medieplattformen har det varit strömavhopp från Twitter och CNBC uppger med hänvisning till källor att både vd:n Parag Agrawal och finanschefen Ned Segal bland många andra lämnat företagets huvudkontor i San Francisco för gott.

Enligt Reuters eskorterades Argawal och Segal ut från Twitters huvudkontor direkt efter beskedet.

Även Vijaya Gadde, chef för rättspolitik, förtroende och säkerhet, har fått sparken, enligt Parag Agrawal.

Läs även: Twitteranställda flyr inför Elon Musk-köp

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS