Världens rikaste man Elon Musk har blivit med ny privatjet. Enligt uppgift handlar det om en helt ny Gulfstream G700, som beräknas kosta minst 78 miljoner dollar och närmast för tankarna till ett lyxhotell, skriver Fortune.

ANNONS

Det kostar att ligga i topp, men är man god för miljarder får det kosta vad det kosta vill att ta sig till och från jobbet. Åtminstone när det kommer till privatflygplan som Teslas vd redan idag använder sig flitigt av.

Nu har det blivit dags att uppdatera såväl transport som bekvämlighet med nyförvärvet Gulfstream G700, en helt ny superjet värd närmare 78 miljoner dollar, motsvarande 780 miljoner kronor.

Planet som väntas levereras till Elon Musk i början av nästa år är Gulfstreams sprillans nya flaggskepp och har en imponerande kabinlängd som mäter omkring 57 fot.

Så är den luxuösa jeten också utrustad med fem separata vardagsrum, en matsal för sex personer, sovrum och badrum med dusch, skriver Fortune.

Gulfstream G700
Gulfstream G700 har en imponerande kabinlängd om närmare 57 fot. (Bild: Gulfstream Aerospace)

.

ANNONS
ANNONS

Flyger under ljudvallen

Gulfstream G700 är som namnet skvallrar om utrustad med två kraftfulla Rolls-Royce Pearl 700 jetmotorer, framtagna för att flyga under ljudvallen och minimera oönskade ljud.

Med en kapacitet att flyga 7500 nautiska mil kan planet även flyga nonstop från New York till Tokyo på omkring 12 timmar, vilket gör att Musk kommer kunna flyga till i stort sett var i världen han vill, utan att slösa någon tid eller behöva tumma på komforten.

Ett exempel på det senare är de tusentals vita och bärnstensfärgade lysdioder som Gulfstream G700 utrustats med för att så skonsamt som möjligt förbereda sina passagerare på nya tidszoner.

Lägg till det dygnsljus som återskapar solens upp- och nedgång för att förebygga jetlag och samtliga detaljer för en lyckad flygning är på plats.

Gulfstream G700
Behagligt ljus i kabinen förebygger jetlag. (Bild: Gulfstream Aerospace)

Stor efterfrågan på affärsflyg

Med Elon Musks beställning i orderblocket tycks Gulfstream Aerospace gå en ljus framtid till mötes. Förra årets sista kvartal slog alla rekord för tillverkaren som fick order på 81 flygplan. En efterfrågan som visar på att affärsplan och privatjets åter är av intresse.

Totalt sett trafikerar 3000 plan från Gulfstream världen. Av dessa levererades 119 stycken under förra året.

ANNONS
ANNONS

En grundlig titt på Elon Musks nya superjet kan du få här! 

Läs även: Elon Musks ledarskap – motiverar eller bränner ut? [Dagens PS]

Läs även: Elon Musk ger Qatar Economic Forum 6 saker att tänka på [Dagens PS]