Livet som miljardär är inte enbart en dans på rosor. Det framgår av en videointervju med världens rikaste man Elon Musk som enligt egen utsago just nu saknar eget boende, inte tar ut någon semester eller äger någon lyxyacht, skriver Business Insider. 

ANNONS

Vad är egentligen oddsen för att världens rikaste man tvingas övernatta på sina vänners soffor och aldrig tar ut någon semester? Frågar man Elon Musk så är livet som miljardär långt ifrån så glamouröst som man kanske kan tro.

”Visst skulle det vara väldigt problematiskt om jag spenderade miljarder dollar per år i personlig konsumtion, men så är inte fallet”, säger Musk.

Bor hos vänner

Detta och mycket mer framkom när Chris Anderson, chef för de tvärvetenskapliga konferenserna TED, intervjuade Tesla-vd:n, skriver Business Insider. Under videointervjun som publicerades i måndags berättar Musk bland annat att han just nu inte äger något eget ställe och bokstavligen bor hos vänner.

”Om jag reser till Bay Area, som är där det mesta av Teslas teknik finns, roterar jag i princip genom vänners extra sovrum”, säger Musk i intervjun enligt tidningen.

Detta som en replik på den kritik som riktats mot miljardärer i stort, vars rikedomar för många kan framstå som ett hån när världens ser ut som den gör. Inte minst eftersom miljardärer som Musk har förhållandevis låga skatteräkningar. Något som även lyfts fram av amerikanska lagstiftare, skriver Business Insider.

ANNONS
ANNONS

Mindre gjort utan privatplan

Musk själv anser dock inte att han är del av den lyxkonsumtion som vissa miljardärer hänger sig åt. Särskilt som han varken tar ut någon semester eller äger någon lyxyacht. Att den excentriske vdn äger ett privatplan ser han mer som en tidsbesparande åtgärd.

”Det är inte som att min personliga konsumtion är hög. Jag menar, det enda undantaget är flygplanet, men om jag inte använder planet så har jag färre timmar på mig att arbeta”, säger han enligt Insider under videointervjun.

Hur många arbetstimmar Musk vinner på att flyga till och från jobbet, eller vilken miljöpåverkan det har framgår inte. Dock är det inte första gången som den frispråkige miljardären uttalar sig om sitt spartanska leverne.

I maj 2020 twittrade Musk att han skulle sälja alla sina ägodelar och att han ”inte skulle äga något hus”. Det har sedan dess framgått att Musk hyr ett hus av Space X.

Så finns det också vänner och bekanta till Musk som sedan tidigare bekräftat bilden av en sparsam miljardär som ibland lever på ”existensminimum”.

Har råd med Twitter

Någon nöd lär det knappast gå på Musk inom den närmaste framtiden, då han just nu gör sitt yttersta för att förvärva den sociala medieplattformen Twitter, för vilken han lagt ett bud på 43 miljarder dollar, skriver Business Insider.

Huruvida Twitter nappar på förslaget är i skrivande stund oklart, även om Musk under intervjun med Chris Andersson sade sig ha en reservplan om affären inte skulle gå i lås och att han har ”tillräckliga tillgångar”.

ANNONS
ANNONS

Allt är med andra ord relativt.

Läs även: Twitter: Giftpiller för att stoppa Musk-övertagande[Dagens PS]

Läs även: Elon Musk lägger bud för att köpa loss hela Twitter [Dagens PS]

Läs även: Rekordmånga utlandsfödda lyckas i USA [Dagens PS]