Teslas och SpaceX vd Elon Musk överger planerna på en maktstol – en styrelseplats – i Twitter där han seglat upp som största aktieägare.

ANNONS

I lördags morse informerade Elon Musk enligt bland andra CNBC Twitter om att han inte tänker ta plats i styrelsen i det sociala medieforumet.

Det var samma dag som som Musk skulle ha utsetts till styrelseledamot i Twitter.

Twitters vd Parag Agrawal meddelade på söndagen i en tweet att Elon Musk fortfarande är största aktieägare i Twitter och att företaget är öppet för hans bidrag.

Musks ägarandel i bolaget är drygt 9 procent.

Innan Musk avslöjade att han inte längre har för avsikt att sitta i Twitters styrelse presenterade han en rad idéer för att förändra medieföretaget och dess produkter.

Musk föreslog att Twitter skulle ta bort w:et i namnet och istället kalla sig Titter.

Vip-prenumeranter skulle kunna betala med dogecoin och slippa annonser, var ytterligare ett förslag som Musk kastade fram.

Dessutom föreslog han att Twitter gör om sitt huvudkontor i San Francisco till härbärge för hemlösa ”eftersom ingen dyker upp ändå” på kontoret, enligt Musk.

ANNONS
ANNONS

Även Amazongrundaren Jeff Bezos twittrade efter Musks förslag att Twitter borde göra om sitt huvudkontor till härbärge, berättar CNBC.

Twitter-aktien faller cirka 7 procent i förhandeln i USA på nyheten om att Musk inte blir styrelseledamot, uppger Bloomberg.

Läs även: År efter år lovar Elon Musk samma saker [Dagens PS]