Embracers vd Lars Wingefors tar på sig ansvaret för onsdagens dramatiska tapp på Stockholmsbörsen då cirka 20 miljarder av börsvärdet gick upp i rök.

ANNONS

Embracers aktie rasade 44 procent på ett sprucket avtal och sänkt vinstprognos för i år, som Dagens PS berättade om på onsdagen.

Läs mer här: 20 miljarder vips väck: Embracers aktie imploderade [Dagens PS]

Och här: Embracer störtdyker på fallande börs [Dagens PS]

Vd Lars Wingefors: Ansvaret är mitt

”Ansvaret är mitt, jag är vd. Naturligtvis är det inte bara jag som är inblandad men jag är ansvarig. Vi har nu fått besvikna och ledsna aktieägare samt interna ’stakeholders’ (intressenter) och jag förstår att det påverkar mitt förtroende”, säger gamingbolagets vd Lars Wingefors i en Di-intervju efter börskollapsen.

Som Dagens PS kunde berätta i går har Embraceras kämpat i månader för att få till stånd det strategiska samarbetsavtalet som nu havererat och som bolaget tillkännagav i går efter beskedet under natten mot onsdagen.

Läs mer om det: Miljardsmäll: Embracers samarbete kapsejsar [Dagens PS]

Partnerskapskontraktet skulle enligt Embracer ha varit värt 2 miljarder dollar över sex år.

ANNONS
ANNONS

Blev nästan 4 miljarder fattigare

”Det är en väldigt stor besvikelse att avtalet inte kom på plats. Sedan kan man säga att deras beslut kom oönskat sent, oavsett vad man tycker om utfallet”, säger Lars Wingefors till Dagens Industri, som konstaterar att det är dolt vilket det andra bolaget är som Embracer planerade att inleda samarbete med men som nu gått i stöpet.

Samtidigt som Embracer blivit lite av en folkaktie blev smällen tung i går för Lars Wingefors som enligt Svenska Dagbladet förlorade 3,9 miljarder kronor på onsdagens kursslakt på börsen.

Wingefors är dataspelsbolagets största aktieägare och sitter på 210 miljoner B-aktier och ytterligare 52 miljoner onoterade A-aktier.