Dagens PS

EBM-tillslag mot Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen
Ekobrottsmyndigheten har genomfört en husrannsakan mot Stockholmsbörsen. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 14 sep. 2023Publicerad: 14 sep. 2023

Kammaråklagare Pontus Hamilton bekräftar för Expressen att en razzia genomförts mot Stockholmsbörsen och att en förundersökning pågår.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tidningen uppger att utredningen efter det ovanliga tillslaget mot Stockholmsbörsen har sekretess, men enligt uppgifterna är utredarna på jakt efter material till en pågående brottsutredning.

Razzian mot OMX-Nasdaqs lokaler i Frihamnen i Stockholm är en del av utredningen och Expressen berättar att “specifika uppgifter” som ska vara i “digital form” har begärts ut från Stockholmsbörsen av Ekobrottsmyndigheten.

“Jag vill inte närmare gå in på var det rör sig om för uppgifter men det gäller brott kopplade till finansmarknaden. Marknadsmissbruksbrott”, säger Pontus Hamilton, som leder förundersökningen, i artikeln och tillägger att det hela är kopplat till handeln på Stockholmsbörsen.

Stockholmsbörsen: Vi samarbetar med EBM

Han ger i övrigt inga kommentarer om någon delgivits misstanke om brott.

De förhör som uppges ha hållits i samband med razzian mot börsen ska inte ha resulterat i att någon delgivits brottsmisstankar.

“Polisen har varit i kontakt med oss gällande en bredare utredning de genomför”, bekräftar även Stockholmsbörsen och tillägger att börsen samarbetar med EBM i utredningen.

Läs även: 14 september: Håll koll på ECB:s räntebesked Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS