Dagens PS

De vägrar leverera: Maersk, UPS, Fedex, DHL

containerhamn
Nu blir det även problem för ryska fartyg att komma in med sina gods i många hamnar. (Foto:TT)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 02 mars 2022Publicerad: 02 mars 2022

Maersk, DHL och UPS är några av de logistikbolag som nu ställer in leveranser till Ryssland. Storbritannien hindrar all sjöfart till och från landet. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Storbritannien har stoppat alla fartygsleveranser till Ryssland, och ryska fartyg får inte längre lägga till vid brittiska hamnar, rapporterar Sveriges Radio.

I morse meddelade flera logistikföretag att även de kommer att stoppa leveranser till och från landet. Det lämnar Ryssland relativt isolerat.

”Det är klart att det har betydelse när stora aktörer går ut och fattar den här typen av beslut”, säger Anders Hermansson, tillförordnad vd på Svensk Sjöfart till Sveriges Radio.

DHL följde efter UPS och Fedex

”De sanktioner som redan är på plats har haft effekt, och de här besluten får ytterligare effekt”.

Flera stora transportföretag har klippt banden med Ryssland under veckan som har gått. Först ut var amerikanska UPS och Fedex. Sedan dess har även tyska DHL anslutit.

I går meddelade även danska Maersk och japanska Ocean Networks att de kommer att stoppa alla leveranser till Ryssland som inte rör mat eller medicin.

Exakt hur det kommer att slå mot den ryska ekonomin är oklart, men flera av aktörerna är mycket dominerande och det kommer att göra ett ekonomiskt utbyte svårare.

ANNONS

Läs också:

Bolag kör bojkott mot Ryssland
Maersk: Då avslutar vi transporter till Ryssland

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS