Logistikjätten Maersk överväger att sluta transportera varor till Ryssland, både sjö- och landvägen. Det meddelar bolagets ledning. Bolaget säger i ett uttalande att man följer utvecklingen i regionen noga.

ANNONS

Det danska företaget Maersk är en av världens största inom logistikbranschen. Under måndagen valde man att sluta transportera varor till Ryssland i ljuset av de många sanktionerna som nu riktas mot landet.  Det skriver CNBC.

Beskedet kommer efter att fler ryska banker har blivit avstängda från betalsystemet Swift.

Maersk ”följer utvecklingen”

”Våra förberedelser inkluderar en möjlig avregistrering av alla bokningar till och från Ryssland till havs och landvägen”, säger Maersk i ett uttalande. Samtidigt säger bolaget att man i dagsläget gör sitt yttersta för att se till att alla transporter som redan har sänts också ska komma fram.

Man påpekar samtidigt att det begränsade luftrummet gör det svårt att leverera de transporter man har åtagit sig att göra via flyg.

Bolaget har verksamhet i flera delar av Ryssland, bland annat St. Petersburg, Novorossiysk, Vladivostok, Vostochny och Kaliningrad. Man har opererat i Ryssland sedan 1992.

ANNONS
ANNONS

Om företaget gör verklighet av sitt hot skulle Ryssland drabbas hårt, men flera experter påpekar också att Ryssland på många sätt kan ha förberett sig på viss resursbrist.

Läs också:

Maersk skärper klimatmål för grönare frakt [Dagens PS]