Credit Suisse tipsar nu om att Coca-Cola är en vinnande och mindre inflationskänslig aktie. Bolagets kvartalsrapport imponerar, och vinsterna kommer att öka efter pandemin, tror banken.

ANNONS

Läskedrycksjätten har enligt Credit Suisse presenterat en rapport som vittnar om ett relativt inflationsskyddat bolag med fokus på sin kärnverksamhet.

“Ett skolboksexempel på ett bra kvartal med goda bruttointäkter och mycket bra resultat i en tuff logistiksituation”, skrev Credit Suisse i ett utlåtande.

Credit Suisse tror på en riktkurs på 63 dollar, vilket innebär en värdeökning på 13,5 procent det närmaste året, skriver CNBC.

Coca-Cola slog Wall Streets förväntningar I kvartalsrtapporten, vilket också förbättrade förväntningarna för hela verksamhetsåret. Aktien gick upp 1,9 procent efter rapporten.

Företaget tror på att återhämtningen I restaurangbranschen kommer att hjälpa upp resultatet ytterligare.

Credit Suisse tror att bolaget I den nuvarande situationen kommer att ha god prisstyrka i inflationstider.

“Coca-Cola kommer att inleda 2022 med goda intäkter och intensifiera sin marknadsföring. Vi blir alltmer säkra på att bolaget kommer att leverera sitt långsiktiga i enlighet med det beräknade resultatet eller bättre”, säger Kaumil Gajrawala.

ANNONS
ANNONS

I jämförelse med den övriga aktiemarkanden har värdet på Cocaa-Colas aktie hittills i år  legat ganska stabilt. Aktien gick upp med 1,2 procent mot S&P:s genomsnittliga 21,2 procent.

Läs mer:

Sju aktier som klarar hög inflation
Ronaldo fintade bort Coca-Cola – aktien tappade 33 miljarder