Finanstoppen Christer Gardell ser rejäl tillväxt framför sig i AB Volvo, men kommenterar inte om Cevian tankat Volvo-aktier på sistone.

ANNONS

På Di Börsdagen konstaterade Christer Gardell att det är decennier sedan börsutsikterna var så svåra att sia om som nu.

Men som han ser det är traditionella börsaktier just nu billiga.

I sammanhanget nämner han Volvo, Trelleborg, SKF och Autoliv ”och så vidare” och menar att det kan vara tillfälle att ”klampa in nu” i dessa bolag, sade Gardell under evenemanget på tisdagen.

Han tror att börsbubblan snart är passé. Och kryptovalutan bitcoin ger han inte mycket för, ”det är ren spekulation”, anser den kände finansmannen, skriver Dagens Industri.

Spac är på väg att upphöra och har redan gjort det, enligt Gardell.

Hans syn på Tesla-aktien är att den är fin, elbilsjätten faller honom mycket i smaken, men värderingen måste ned ytterligare 60 procent i Tesla, anser han.

Som Dagens PS tidigare berättat med hänvisning till Dagens Industri är Cevian eventuellt på väg tillbaka i AB Volvos ägarlista.

ANNONS
ANNONS

Däremot kommenterar han inte om det innebär att aktivistfonden nu tankat aktier i Volvo, dock håller han aktien som en av sina favoriter, det framgår tydligt.

”Jag tycker alltid Volvo är billigt. Om det är sanning i det jag säger nu borde det finnas ett case med rejäl tillväxt, med riktiga kassaflöden.”