Aurora Investment och Advent International Corporation lägger ett rekommenderat bud på läkemedelsbolaget Sobi på 235 kronor per aktie.

ANNONS

Budet på 235 kronor per aktie värderar Sobi till 69,4 miljarder kronor. Priset motsvarar en premie på 34,5 procent i förhållande till stängningskursen den 25 augusti, som är dagen innan uppgifter om ett bud började spridas. Onsdagens stängningskurs var 191,7 kronor, vilket ger en premie på 23 procent.

Sobis styrelse rekommenderar att ägarna ska acceptera budet och bolagets storägare, Investor och Fjärde AP-Fonden har åtagit sig att acceptera det. Investor, som äger 7 procent, skriver i ett separat meddelande att de anser att budet är ”finansiellt attraktivt”, det skriver Dagens Industri.

”Förutsatt att budet fullföljs kommer Investors finansiella position att stärkas ytterligare. Vi avser att använda vår stärkta kassa till att fortsätta att investera i befintliga och nya plattformsföretag inom Patricia Industries, investera selektivt inom Noterade Bolag liksom i EQT:s fonder”, säger Investors vd Johan Forssell i en kommentar, enligt Di.

Investor tillägger att under vissa förutsättningar upphör åtagandet att acceptera budet, exempelvis om en tredje part offentliggör ett konkurrerande erbjudande som Sobis styrelse enhälligt rekommenderar.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Sobis kvartalsrapport visar på tillväxt [Dagens PS]