Den svenska hedgefondjätten Brummer & Partners är i full färd att utöka antalet fonder under sitt paraply. Två Londonbaserade fonder ska lanseras inom kort.

De nya fonderna som ska in i Brummer & Partners paraplyorganisation heter Pantechnicon Advisors och Kersley Street och är kopplade till Londonsvenskar, rapporterar Di.

Bakom Pantechnicon står Gustaf Lindskog som har en bakgrund inom Londons finansvärld där han bland annat har arbetat som analytiker på investmentbanken Morgan Stanley och förvaltat pengar åt hedgefondmiljardären George Soros.

Gustaf Lindskog ska driva fonden tillsammans med Daniel Johansson, som har erfarenhet från Brummerfonden Zenit – som även var den första hedgefonden i Sverige.

Kopplat till Kersley Street är Martin Durell och Gary Jun Cheak som har haft en inriktning mot att investera i finansbolag tidigare i förvaltarkarriären.

ANNONS
ANNONS

Enligt Johanna Hoffstedt, kommunikationschef på Brummer, har Brummer för avsikt att införliva de två fonderna i den befintliga organisationen.

”Det stämmer att vi har den intentionen. Men detta befinner sig på ett tidigt stadium”, säger hon och fortsätter:

”Vi berättar självklart mer om och när lanseringar närmar sig.”

Läs mer:  Hedgefondernas enorma löner – drog in miljarder [Dagens PS] >>