Kryptobolaget Safello börsnoterades under onsdagen på First North, och det blev succé direkt – aktien gick upp mer än 150 procent.

ANNONS

Teckningskursen för Safello, som är en mäklartjänst för kryptovalutor i Sverige, en låg på 13,5 kronor, och bolaget tog in 40,5 miljoner kronor i en nyemission i samband med noteringen. Emissionen övertecknades kraftigt – till en halv miljard kronor, en överteckning på 1 240 procent.

När aktien började handlas på börsen visade sig marknadens intresse direkt. Aktiens värde dubblades på bara några minuter, och vid 12.20-tiden på onsdagen handlades den till priset 37,895, en ökning på mer än 150 procent jämfört med teckningskursen. Högsta avslut för dagen ligger på 39,5 kronor.

”Vi är mycket glada över det överväldigande intresset som Safellos notering har genererat. Detta är ännu ett kvitto på kryptomarknadens mognad och hur den hittar in i den etablerade finansbranschen. Nu ligger fokus på att exekvera på våra tillväxtplaner och skapa långsiktigt värde för våra aktieägare”, sa Frank Schuil, medgrundare och vd på Safello, i ett uttalande inför börsnoteringen.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: ”Govcoins” kan göra banker bankrutta