Dagens PS

Ny spac letar grönt bolag att köpa

Spac grönt
Bengt Baron är en av personerna bakom det nya spac-bolaget APAC som väntas gå upp på Stockholmsbörsen den 26 maj. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 18 maj 2021Publicerad: 17 maj 2021

Stockholmsbörsens nya spac-bolag APAC är på jakt efter ett grönt bolag att köpa. Börsnoteringen den 26 maj väntas ge en miljard i kassan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Aligro Planet Acquisition Company (APAC) offentliggör under måndagen ett prospekt för erbjudandet inför noteringen på Stockholmsbörsen.

Priset per aktie i erbjudandet ligger på 100 kronor och erbjudandet omfattar 10 miljoner A-aktier, vilket ger en emissionslikvid på 1 miljard svenska kronor, som ska sättas in på ett låst konto hos Handelsbanken. Bolagets sponsorer har åtagit sig att köpa A-aktier för 84,3 miljoner kronor.

Första dag för handel väntas bli den 26 maj.

Ska köpa bolag med ESG-profil

Målet för APAC är att inom två år köpa ett onoterat bolag i Norden med tydlig ESG-profil. Bolagets produkt eller lösning ska vara kopplad till digitala affärsmodeller, hållbar konsumtion och/eller grön teknik, skriver Nyhetsbyrån Direkt (länk till Privata affärer).

Bakom APAC står bland andra investeraren Hans Eckerström, entreprenören Richard Båge, förvärvsspecialisterna Peder Egnell och Anna Sundberg och investeraren och tidigare OS-guldmedaljören i simning Bengt Baron.

Backas av M2, Carnegie och Stena

M2 Asset Management, Carnegie Fonder, Altira och Stena Finans har åtagit sig att teckna A-aktier i Stockholmsbörsens nya spac som satsar grönt om totalt 295 miljoner kronor, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

ANNONS

Aktieägarna , men inte sponsorerna, har rätt att lösa in sina aktier i samband med att ett grönt förvärv görs, och få tillbaka 100 procent av priset.

Läs mer: Spac-bolag i USA över 100 miljarder dollar i år

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS