Den noteringsvåg som börsen upplevt under lång tid håller i sig. Fem bolag går till börsen i dag, torsdag 24 juni. Här är kvintetten.

ANNONS

Dagens PS har tidigare rapporterat om att börsen upplever en noteringvåg utan motstycke, och den håller alltså i sig.

I dag, torsdag, dagen före midsommarafton, gör fem bolag börsentré: TBD30, USWE Sports, Emplicure, Biosergen och Intellego.

TBD30 som har siktet inställt på ett förvärv av bolag inom affärstjänster, har tagit 800 miljoner kronor i en nyemission och aktien börjar i dag handlas på Stockholmsbörsen (Nasdaq OMX).

Tror på goda tider

Enligt bolagets grundare Anders Böös och Anders Lönnqvist finns ”intressanta och goda utsikter” i sektorn som bolaget verkar.

USWE Sports utvecklar och producerar ryggsäckar och vätskesystem för den internationella sport- och outdoormarknaden. Nu kliver bolaget in på First North.

Det gör även Emplicure, som är verksamt inom läkemedel och medicin, liksom Biosergen, som också är inriktad inom samma affärsområde.

ANNONS
ANNONS

Slutligen noteras Intellego Technologies, som har som affärsidé att ”utveckla och kommersialisera färgindikatorer vilka är baserade på dess patenterade färgindikatorteknik”.

Läs mer på Ipo.se.