Affärsvärldens IPO-guide har granskat ChargePanel inför bolagets börsnotering och delar ut en flagga för ”tveksamma incitament”. 

ANNONS

ChargePanel noteras den 9:e december på Nasdaq First North. Sista teckningsdag är tisdag den 30 november och teckningskursen uppgår till 5,90 kronor.

Företaget är specialiserat på hantering, drift och användning av laddningspunkter för elfordon. Börsvärdet på bolaget efter noteringen ligger på 96 miljoner kronor baserat på teckningskursen.

IPO-guiden tycker att det motiverar en flagga att ChargePanel har genomfört många transaktioner med bolag som kontrolleras av Peter Persson, som är huvudägare i ChargePanel. Det rör sig om lån, uthyrning av lokaler och serverplats, in- och uthyrning av personal samt försäljning av källkod.

”Vill nämna att försäljningen av en unik källkod (för helt annan bransch) skedde som en naturlig del i renodlingen av verksamheten i o m att ChargePanel har för avsikt att notera sig. Det innebär att ChargePanel idag har källkod och verksamhet inom elbilsladdningsbranschen (eMobility) endast vilket vi upplever är till gagn för bolaget och dess verksamhet”, kommenterar bolagets vd Jan Berggren till Affärsvärlden. 

ANNONS
ANNONS

Läs även: Rekord i börsintroduktioner – fler än på 20 år [Dagens PS]