Bostadsförmedlaren Hemnet värderas till runt 10 miljarder kronor (9,6-11,6 miljarder kronor) inför börsnoteringen, enligt ett pressmeddelande.

annons
annons

Bostadssajten Hemnet, som är Sveriges största bostadsplattform, ska börsnoteras på Stockholmsbörsen under andra kvartalet.

Hemnet värderas till 10 miljarder, mer specifikt mellan 9,6 och 11,6 miljarder kronor i börsnoteringen, med ett prisintervall på mellan 95 och 115 kronor per aktie. Det slutliga priset förväntas offentliggöras 26 april, med den första handelsdagen 27 april.

Anmälningsperioden för att teckna aktier för både allmänheten och institutionella investerare förväntas pågå mellan 19 och 26 april 2021. Detta enligt ett pressmeddelande från Hemnet.

Erbjudandet består av 17,9 miljoner aktier, motsvarande 17,7 procent av aktierna i Hemnet. Aktierna erbjuds av General Atlantic, Sprints Capital, Care of Hemnet och ett antal andra aktieägare, däribland vissa styrelseledamöter och ledande befattningshavare, skriver Finwire.

”Vi har sett ett mycket positivt intresse för Hemnets kommande börsintroduktion och det är tydligt att investerare värdesätter vår skalbara affärsmodell. Vårt arbete kring innovation, att skapa nya produkter och förbättra användarupplevelsen belönas med stark tillväxt av både intäkter och lönsamhet. Jag är dock övertygad om att Hemnets resa bara har börjat. Noteringen är ett naturligt led i bolagets utveckling och vi ser fram emot att ta Hemnet in i nästa fas tillsammans med befintliga och nya aktieägare”, säger Hemnets vd Cecilia Beck-Friis i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Hemnet omsatte 544 miljoner kronor 2020, en tillväxt på 22 procent. Sajten är också väldigt lönsam, med en rörelsemarginal på 37 procent.

Läs mer: Hemnet värt 10 miljarder – sajtens snille fick 15 000 kronor