IPO-guiden från Affärsvärlden viftar med hela sju flaggor inför Swedish Stirlings börsnotering av preferensaktien – en för hög emissionskostnad, en för lång väntetid, två för komplext erbjudande, två för svaga finanser och en för framtida kapitalbehov.

ANNONS

Den 7 oktober ska Swedish Stirling pref börsnoteras på Nasdaq First North och Affärsvärldens IPO-guide som granskat bolaget ger inte direkt någon rekommendation till investerarna.

AfV har hittat sju flaggor, en för hög emissionskostnad, en för lång väntetid, två för komplext erbjudande, två för svaga finanser och en för framtida kapitalbehov. Preferensaktien ska ha direktavkastning på 7,25 procent med löpande utdelningar 4 gånger per år.

”Preferensaktiens direktavkastning ligger på i sammanhanget låga 7,25% sett till teckningskurs. Det finns en stor risk att utdelningarna kan utebli då Swedish Stirling är ett förlustbolag”, skriver Affärsvärlden.

Swedish Stirling är ett teknikföretag inriktat på den industriella sektorn med sitt huvudkontor i Västra Frölunda i Göteborg. Tidigare hette bolaget Ripasso Energy. Produkterna är baserade på stirlingteknologi och används för att omvandla värmeenergi till elektricitet med industrins restgaser. Stirlingmotorerna hanterar ett brett spektrum av bränslen.

Bolagets stamaktie är redan börsnoterad på Nasdaq First North Premier Growth Market, och kostar i skrivande stund 9,34 kronor. Aktien är ned 38 procent i år.

ANNONS
ANNONS

Erbjudandet uppgår till 100 miljoner kronor. Sista teckningsdag är fredag den 23 september och teckningskursen är 276 kronor.

Läs även: Tuffare krav för bolag som vill till Nasdaq First North [Dagens PS]