Podcastplattformen Acast listas på First North under det andra kvartalet. Värderingen kommer att ligga kring 6,7 miljarder kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

ANNONS

Den svenska podcastplattformen Acast har enligt Dagens industri hintat om att de överväger en börsnotering i flera år. Nu blir det också så – under det andra kvartalet 2021 ska bolaget noteras på First North.

Alecta, Första AP-fonden, Handelsbanken Fonder, Kuvari Partners LLP och Lugard Road Capital har åtagit sig att förvärva aktier för ett belopp om högst 1 030 miljoner kronor till en värdering om upp till cirka 6,7 miljarder kronor.

”Styrelsens bedömning är att en notering av Acast ytterligare stärker bolagets position och möjligheter till fortsatt tillväxt. Bolaget är väldigt tacksamma för det långsiktiga engagemang vi hittills haft från våra nuvarande aktieägare så som Alfvén & Didrikson, Moor, Bonnier Ventures, Swedbank Robur och Första AP-fonden. Vi ser nu fram emot att fortsätta stödja ledningen i sitt arbete att utveckla och växa bolaget samt skapa värde för aktieägarna i en noterad miljö”, säger Acasts ordförande Andrea Gisle Joosen i ett pressmeddelande.

Acast hade intäkter på 592 miljoner kronor under 2020, vilket var en ökning med 64 procent jämfört med året innan. Rörelseförlusten ökade från 121 miljoner kronor till 148 miljoner kronor, skriver Dagens industri.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Svenskaffär värd miljarder föll igenom för Spotify