Börsgurun Jeremy Grantham uppmanar investerare att undvika amerikanska aktier, där han tror att S&P 500 kommer rasa med 43 procent. Istället rekommenderar Grantham utländska aktier.

ANNONS

I årtionden har Jeremy Grantham haft rätt om marknadsbubblor och nu spår han att börsen rasar nästan 50 procent, som Dagens PS tidigare berättat.

För S&P 500 blir det ett ras med 43 procent efter att bubblan spricker menar den erfarne börsgurun, skriver Business Insider.

Den ”bubblan” av amerikanska aktier är inne i en ”superbubbla” för fjärde gången under det senaste århundradet menar Grantham.

I en intervju med Fox Business under lördagen klargjorde han hur investerare bör positionera sina portföljer framöver.

”Jag hade sett till att ha kontanter redo för det kan komma upp några riktigt bra köpmöjligheter inom några år.”

Det är inte första gången Grantham tipsar om att ha kontanter nära till hands samt guld och silver.

Amerikanska aktier bör undvikas

Samtidigt nobbar han USA-börsen.

”Jag skulle försöka undvika amerikanska aktier. Om du ändå måste äga några, skulle jag ha de med hög kvalitet.”

Han beskriver den amerikanska marknaden som den mest överprisatta i världen och uppmanar istället investerare att blicka mot billigare marknader som Japan.

ANNONS
ANNONS

”Så fokusera på billiga länder och billiga aktier, undvik USA. Och om du måste köpa USA; för guds skull, välj kvalitetsaktier och ha en kassareserv.”

Samtidigt håller han inte inne med kritiken riktad mot den amerikanska centralbanken Fed och andra finansiella myndigheter för att de tillåter och underlättar för bubblor – och den skadan som ”bubblor orsakar när de töms och försämrar vår ekonomi”, uppgav han i en artikel förra månaden.

Läs även: Varning för gröna aktier: ”Kan finnas en bubbla” [Dagens PS]