Dagens PS

Avanza och Cathie Wood startar ny teknikfond

Avanza och Cathie Wood startar ny teknikfond
Jesper Bonnivier, vd Avanza Fonder och Ark Invests grundare Cathie Wood. Foto: Avanza
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 26 jan. 2023Publicerad: 26 jan. 2023

Avanza samarbetar med Ark Invest och Cathie Wood. Den omdiskuterade förvaltaren och den svenska nätmäklaren lanserar en fond för teknik och innovation.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Avanza lockar Cathie Wood och hennes Ark invest till Sverige. Det framgår i ett pressmeddelande från Avanza på torsdagen.

Främst amerikanska bolag

Satsningen fokuserar på investeringar inom tekniksegmenten artificiell intelligens, robotisering, energilagring, DNA-sekvensering och blockkedjeteknik, och man tänker investera i 30 till 80 bolag, främst amerikanska.

ANNONS

Senaste nytt

Krasch för fond efter pandemin

Det är helt i linje med Ark Invests viktigaste fond, Ark Innovation EFT, som gick spikrakt upp under pandemin för att krascha när tech-företagen började krisa, något Dagens PS tidigare rapporterat om.

”Enligt vår analys genomgår den globala ekonomin just nu några av de största teknologiska förändringarna i historien”, säger Cathie Wood i pressmeddelandet.

Avanzas vision stämmer

“Vi vill ge fler investerare möjlighet att ta del av den långsiktiga investeringsmöjligheten som uppstår av förändringen”, fortsätter Wood.

ANNONS

“Vi tycker att Avanzas arbete och vision ligger väl i linje med vårt fokus på banbrytande innovation och ser fram emot att göra vår strategi tillgänglig även för svenska investerare tillsammans med Avanza.”

“Wood är pionjär”

Enligt Rikard Josefson, Avanzas vd, är Cathie Wood en unik förvaltare “som lyckats får en stor och hängiven beundrarskara genom sin syn på framtiden och fokus på innovation.”

Han kallar Wood pionjär i branschen, och säger att Avanza är stolta över samarbetet.

”Sättet som Cathie Wood och teamet på ARK Invest utmanar finansbranschen på, genom transparens, prissättning och framtidssyn, hänger väl ihop med Avanza”, säger Jesper Bonnivier, vd för Avanza Fonder i pressmeddelandet.

Framtidsresa med långsiktighet

“Fonden passar dem som vill följa med på en framtidsresa och lära sig mer om innovationerna som kommer att förändra världen”, fortsätter han.

“Sparandet bör dock ha en lång tidshorisont och man ska vara villig att acceptera tider med stora svängningar.”

ANNONS

Läs även: Lista: Fem av världens mest inflytelserika investerare 

Läs även: “Aktiestinsen” må vara död – men hans portfölj lever än 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS