Dagens PS

Hon väntar sig spektakulär avkastning på techaktier

Den amerikanska kapitalförvaltaren Ark Invests vd och grundare Cathie Wood tror att de kommer få spektakulär avkastning på sina teknikakter framöver.
Den amerikanska kapitalförvaltaren Ark Invests vd och grundare Cathie Wood tror att de kommer få spektakulär avkastning på sina teknikakter framöver. (Foto: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 07 mars 2022Publicerad: 07 mars 2022

Ark Invests vd och grundare Cathie Wood tror på spektakulära avkastningar på kapitalförvaltarens innovationsfokuserade portfölj de närmaste fem åren.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den amerikanska kapitalförvaltaren Ark Invest är specialicerad på disruptiva innovationsinvesteringar och dess grundare och vd Cathie Wood säger till CNBC att hon tror att de kommer få spektakulär avkastning framöver.

Uttalandet gjordes efter att Ark Invests viktigaste fond, Ark Innovation EFT, påverkats av den senaste tidens utförsäljnignar inom tech-branschen. De senaste 12 månaderna har fonden nästan halverats.

“Med tanke på våra förväntningar på tillväxt inom dessa nya tekniker, tror jag att vi kommer att se en del spektakulära avkastningar,” säger Cathie Wood till CNBC.

Svår marknad för innovation

Hon erkänner att vi befunnit oss i en fruktansvärd björnmarknad för innovation men säger att de sett signifikanta betydande inflöden sedan den 17 januari. Hon säger även att hon tror att en stor del av Ark Invests investerare i snitt minskar, med hänvisning till strategin att köpa fler enheter av en tillgång när priserna sjunker.

Cathie Wood säger till CNBC att världen just nu står inför en massa olika problem och att innovation kommer att vara lösningen. Hon påtalade att kriget i Ukraina har gjort att priset på vissa råvaror, som olja, har stigit. Enligt henne kommer kriget även öka efterfrågan på innovation.

Värderar innovativa teknikbolag

Enligt Cathie Wood är Ark Invest närmast att betrakta som en riskkapitalfond på den offentliga marknaden som värderar innovativa teknikbolag annorlunda än privata marknader.

ANNONS

“Om du jämför vad som händer på de offentliga aktiemarknaderna med private equity-marknaderna, när det gäller innovation, har vi sett en nedgång på 60 procent under det senaste året. De privata marknaderna har sett en ökning med 20 procent”, säger Cathie Wood till CNBC.

Hon menar att det beror på att offentliga marknader är fulla av investerare som är “benchmark-känsliga”, till skillnad från privata marknadsinvesterare som ser “explosiva tillväxtmöjligheter” i stora innovationsplattformar.

“Våra teknikaktier kommer att bli de framtida framgångarna och de kommer att hamna i indexen,” säger Cathie Wood till CNBC.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Techaktier fortsätter rasa – dyster bild framöver

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS