ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Analyshus: Ge Börje Ekholm sparken

Uppdaterad: 20 okt. 2022Publicerad: 20 okt. 2022
analyshus
Ericsson får nu ett drastiskt råd av analyshuset ABG Sundal Collier (se artikel). (Foto: TT)

En bra början för att få skandalomsusade Ericsson på rätt köl igen är att ge Börje Ekholm sparken, anser analyshuset AGB Sundal Collier.

ANNONS
ANNONS

Ericsson störtdyker på Stockholmsbörsen i dag på rapportsläppet.

Aktien är ner med närmare 16 procent vid lunchtid.

Ericssons resultatet kommer in en bra bit under förväntan.

Det är dessutom tredje kvartalet i följd som Ericsson missar analytikernas förväntan, skriver ABG Sundal Collier i en mäklarkommentar som återges av Di.se.

Analyshuset kritiserar bland annat förvärvet av amerikanska Vonage, men går hårdast åt att bolaget upprepade gånger inte infriar förväntan.

Det i kombination med dåliga förvärv och att Eriksson blivit “ertappad på bar gärning för att muta IS-terrorister” har gjort aktien totalt ointressant, omöjlig att investera i, enligt ABG Sundal Collier.

“Att sparka Ekholm löser förstås inte alla problem men det skulle vara en bra start”, är analyshusets råd till företagets styrelse, framgår det på Di.se.

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS