USA-börsen fortsatte falla på onsdagen och tekniktunga Nasdaq rasade med mer än 3 procent. Trots lägre inflation är oron utbredd bland investerare.

ANNONS

Det är fortsatt skakigt för amerikanska aktier. Nasdaq föll med över än 3 procent och Dow Jones rasade för femte dagen i rad, uppger Reuters.

USA-börsen forsätter falla

Samtidigt tappade S&P 500 1,7 procent och har minskat med 18 procent sedan början av januari.

Trots att den senaste konsumentprisindexrapporten som släpps under torsdagen antyder att inflationen kan ha nått en topp i april, så verkar det inte dämpa oron hos investerare som verkar övertygade om att Federal Reserve kommer göra allt för att dämpa inflationen genom att fortsatt höja räntorna.

”Marknaden försöker förstå huruvida vi kommer se tillväxten dra sig tillbaka mer än väntat” när Fed höjer räntorna, säger Quincy Krosby på LPL Financial.

Apple påverkar börsen

Appleaktien sjönk 5,2 procent vilket givetvis påverkar USA-börsen rejält. Techaktien fick se sig omsprungen av Saudi Aramco – som för tillfället är världens största bolag.

”Det är mycket fokus just nu på Apple,” uppger Quincy Krosby vidare och säger att eftersom bolaget är så stort så visar det i vilken riktning marknaden kommer gå.

För Dow Jones är raset fem dager på raken det största sedan mitten av februari. Förutom den ständiga ränteoron  hänger kriget i Ukraina och de senaste nedstängningarna i Kina som stora orosmoln över investerarna.

ANNONS
ANNONS

Det ser lika dystert ut för den amerikanska kryptovalutabörsen Coinbase som presenterade sin resultatrapport för det första kvartalet på tisdagen. Efter en förlust på 430 miljoner dollar flaggar företaget nu för att en eventuell konkurs.

Läs även: Morgan Stanleys strateg: Raset i aktier inte slut [Dagens PS]