Bilindustrin återhämtar sig snart, spår UBS och räknar med kursrallyn i åtta aktier i bilsektorn under nästa år. Här är bolagen som får tipsen.

ANNONS

Som Dagens PS berättade förra veckan med hänvisning till Bloomberg rasade bilförsäljningen i Europa under september med hela 25 procent.

Det var sämsta månadsnoteringen sedan 1995 – på 26 år alltså – och branschexperter menar att jättetappet främst har sin förklaring i bristen på halvledare i kombinationen med fraktproblemen.

UBS konstaterar att efterfrågan på bilar emellertid är fortsatt hög och att den överstiger utbudet.

Den värsta halvledarkrisen bedömer den schweiziska bankbjässen redan har toppat.

Hög tid att köpa aktier i bilsektorn

Det är dags, enligt UBS, skriver CNBC, att ”öka exponeringen mot bilaktier”.

Enligt banken har marknaden underskattat bilsektorns vinsttillväxt inför nästa år, även om tredje kvartalet ser dystert ut lättar det avsevärt under 2022, enligt UBS-proffsen.

Bankgiganten tror på en 15-procentig global produktionstillväxt i bilindustrin under det kommande året och tipsar om åtta köpvärda aktier i sektorn, framgår det i CNBC-artikeln.

ANNONS
ANNONS

Dessa aktier är Renault, däckföretaget Michelin, reservdelsleverantören Faurecia, spanska Gestamp, Stellantis, Valeo, Volkswagen och Daimler.

Nä det gäller amerikanska Tesla har banken en neutral börshållning, även om man ser fulltecknade orderböcker och räknar med nytt rekord i billeveranser under Q4.

Läs även: Nya siffror – aktierna svenska miljardärer köper [Dagens PS]