Investmentbanken UBS ser ökat inflytande för kvinnor i Kina framöver och levererar fem aktietips med global prägel i spåren av det.

ANNONS

”Vi förväntar oss att effekterna av de betydande framstegen inom kinesisk kvinnoutbildning under de senaste 20 åren kommer att förverkligas, vilket förbättrar deras sociala ställning, särskilt deras status på arbetsplatsen”, skriver UBS analytiker i en rapport daterad den 8 september, berättar CNBC.

Enligt analysen leder det ökade kvinnoinflytandet till en kraftigt konsumtionstillväxt under det kommande decenniet.

Analysen baseras på en undersökning bland 1 000 kvinnor i landet i åldrarna 18 till 45 år vars krav uppges vara högt ställda när det gäller kvalitet, funktionalitet och hälsa.

Det borde öka försäljningen för internationella företag inom lyxsegmentet, heter det och kosmetika, sportkläder, fritid, öl, bilar, resor och besöksnäringen spås få ett rejält uppsving, enligt experterna som menar att kvinnor vanligtvis har en stark åsikt när det kommer till familjeutgifter.

Här är UBS fem toppaktier

I kristallkulan ser analytikerna även färre äktenskap och fler skilsmässor i Kina, vilket väntas öka enpersonshushållen med 25 procent till år 2030, och under samma tid är prognosen en ökning av konsumtionen från 3,3 miljarder dollar till 5,2 miljarder dollar.

ANNONS
ANNONS

När det kommer till aktietips och det förväntade ökade inflytandet för kvinnor i Kina – och valet av globala aktier i kölvattnet av den här utvecklingen – så räknar den schweiziska investmentbanken UBS att lyxföretaget Richemont, för övrigt från Schweiz, kan komma att leverera.

På förekommen anledning är Richemont, som är stor inom smyckesindustrin, en av de fem aktierna som får tipset av UBS.

Även det franska kosmetikaföretaget L’Oreal, som uppges ha ökat sin försäljning med drygt 30 procent i Kina på kort tid, finns med på listan, framgår det på CNBC.

Där till ger UBS tipset till den tyska biltillverkaren Volkswagen, danska bryggerijätten Carlsberg och den västerländska hotelloperatören Intercontinental Hotels.

Läs mer på CNBC.

Läs även: Börsproffsen: Aktier att satsa på framöver [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs mer: UBS, HSBC och Credit Suisse: 20 globala aktiefynd i höst [Dagens PS]

Läs också: Svenska aktier som slår snittet enligt Goldman Sachs [Dagens PS]

Läs vidare: Aktier för återhämtning enligt JP Morgan [Dagens PS]